50 de cazuri de covid-19 la Centrul Social din Românaşi

1
1238

În momentul de faţă sunt două focare de coronavirus în evoluţie în centrele de servicii sociale din Sălaj, au anunţat autorităţile. La Complexul de Servicii Comunitare din Jibou sunt 46 de cazuri, dintr-un total de 170 de angajaţi şi beneficiari, iar la Centrul Social din Românaşi, sunt confirmate 50 de cazuri.

In contextul în care în spitalele din județ nu mai există locuri disponibile, persoanele confirmate de la Centrul Social din Românaşi sunt tratate în instituție.

Avand în vedere că în Centru, în urma ultimei testări COVID – 19, au fost confirmate cazuri pozitive au fost luate următoarele măsuri: separarea persoanelor pozitive de cele negative, crearea unor circuite funcționale separate, intensificarea măsurilor de dezinfecție, reinstruirea personalului şi adaptarea responsabilităților în functie de noua situație din Centru. Dat fiind faptul că în spitale nu sunt locuri libere, toti cei depistați pozitiv vor fi tratați în Centru. Centrul nostru nu este unitate spitalicească, nu face parte din structura unităților suport COVID, nu beneficiază de sprijinul financiar al statului, însă devotamentul față de misiunea pe care ne-am asumat-o ne determină să ne angajăm în această luptă cu toate forțele şi resursele pe care le avem la îndemană. Din acest motiv, starea de sănătate va fi monitorizată în continuare: la cei care sunt pe tratament se va continua tratamentul, iar la ceilalți, în momentul apariției oricărei forme din simptomatologia specifică se va institui tratamentul necesar, în conformitate cu schema de tratament stabilită de medicul de familie şi medicul infecționist. Sperăm ca autoritățile să identifice în cel mai scurt timp soluțiile necesare astfel încat, în conformitate cu prevederile legale, fiecare pacient să aibă acces neingrădit la serviciile medicale de care are nevoie. Regretăm faptul că, în ciuda eforturilor considerabile pe care le-am depus în toate aceste luni, nu am reuşit să ținem departe de Centru acest virus care a întors pe dos vietile tuturor. Din momentul în care transmiterea a fost comunitară si s-au înregistrat focare în spitale, lucrurile au intrat într-o zonă nedorită, în care situația fiecăruia dintre noi este imprevizibilă. Va asigurăm că vom depune în continuare toate eforturile posibile, in aceste condiții, pentru a asigura ingrijirile necesare tuturor beneficiarilor nostri. Indiferent de situație, rămanem dedicați si devotați celor pe care îi avem în grijă, iar prioritatea absolută a acestui moment este îngrijirea fiecărui membru al familiei lărgite a Centrului nostru. Mulțumim tuturor celor care ne-au transmis mesaje de susținere şi ne-au acordat sprijin în asa fel încat situatia prezentă să poată fi gestionată în cel mai bun mod cu putință. Mulțumim anticipat tuturor celor care doresc sa ni se alăture în efortul inimaginabil de a lupta, cu arme inegale, împotriva acestui inamic nevăzut! Cu multă încredere în purtarea de grijă a lui Dumnezeu, în devotamentul angajaților şi solidaritatea comunității” spune preotul Gabriel Gardan, director executiv al Centrului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.