5 moduri unice de a utiliza un aspirator umed și uscat

0
209

Un aspirator umed și uscat este un aparat de curățare versatil, care nu numai că îndepărtează praful uscat, ci este, de asemenea, ideal pentru îndepărtarea scurgerilor.

Aspiratorul nu folosește saci, ci două dispozitive pentru a separa scurgerile umede și praful uscat. Aceste aspiratoare vin, de asemenea, cu perii interschimbabile, care sunt proiectate pentru scurgeri și praf uscat.

De exemplu, un aspirator Karcher umed și uscat este ideal dacă aveți copii și vă confruntați cu scurgeri frecvente pe covoare sau alte suprafețe.

Puteți căuta diferite opțiuni disponibile online și puteți alege în funcție de prețul, caracteristicile și tipurile aspiratorului de care aveți. Înainte de a discuta modalitățile de utilizare a aspiratorului, să înțelegem mecanismul de funcționare.


Cum funcționează aspiratorul umed și uscat?
Un aspirator umed și uscat funcționează în mod similar cu un aspirator cu canistră. Aspiratorul este ideal pentru ridicarea prafului uscat, a scurgerilor umede și este ideal pentru curățenia profundă. Cu toate acestea, vine cu un avantaj suplimentar de curățare a scurgerilor.

Pentru a face aspiratorul ideal și rezistent la îndepărtarea acestor scurgeri, părțile interne ale aspiratorului umed și uscat sunt bine izolate și plasate separat, pentru a reduce șansele de electrocutare și deteriorare. În loc să folosească o pungă de vid, un aspirator umed și uscat folosește un sistem cu două cupe pentru separarea deșeurilor uscate și umede. Acestea, împreună cu camera de colectare și unitatea motorului sunt principalele părți ale unui aspirator umed și uscat.

Motorul aspiratorului este situat deasupra camerei de colectare. Ventilatorul trage aer prin furtunul și camera de colectare a aspiratorului. Când aerul trece printr-o zonă mai mică, viteza crește și creează aspirație. Viteza mare ajută la ridicarea particulelor și transferarea acestora în rezervorul de colectare. Când aerul intră într-un rezervor de colectare mai mare, aspiratorul eliberează particulele. Aerul se evacuează în partea superioară a aspiratorului.

5 moduri de utilizare a unui aspirator umed și uscat


Scurgeri lichide
Curățarea scurgerilor de lichide poate fi o sarcină dificilă și dacă aveți copii, poate fi necesar să petreceți mult timp îndepărtând petele de pe suprafețele plane. Fie că ați vărsat o ceașcă de ceai, un pahar de lapte, apă sau vin, curățarea podelei sau a covorului și îndepărtarea petelor poate deveni dificilă. Cu ajutorul unui aspirator umed și uscat, curățarea deversărilor umede nu va fi o sarcină greoaie. Cu toate acestea, asigurați-vă că curățați aparatul imediat după ce ați curățat o scurgere de lichid.


Aspirarea podelei și perdelelor
Aspiratoarele umede și uscate sunt ideale pentru curățarea podelelor, precum și a perdelelor. Acestea colectează mult praf și resturi în fiecare zi. Puteți utiliza, de exemplu, un aspirator Karcher umed și uscat ca un aspirator obișnuit, pentru a îndepărta praful sau resturile de pe podele și perdele. Unele dintre aceste aspiratoare vin, de asemenea, cu un accesoriu potrivit pentru podele din lemn de esență tare și alte tipuri de materiale.


Pentru cenușa dintr-un șemineu
Șemineele sunt destul de greu de curățat, fiind o treabă care ocupă aproape toată ziua. De asemenea, s-ar putea să ajungeți să faceți mai multă mizerie, cu funinginea și resturile de cenușă. Aspiratoarele umede și uscate vin cu un rezervor separat pentru a colecta resturile din șemineu. Când utilizați aspiratorul, asigurați-vă că cenușa nu este fierbinte, înainte de a o aspira.


Pentru curățarea covoarelor
Aspiratorul umed și uscat este ideal pentru curățarea profundă covoarelor, care este întotdeauna o bătaie de cap. Aspiratorul face o treabă foarte bună la curățarea în profunzime a covorului și îndepărtarea prafului, a părului de animale de companie, a resturilor și pentru a preveni poluarea aerului din interior. Aspiratorul economisește timp și energie, eliminând impecabil mucegaiul, urmele și petele de pe covor.


Chiuvete și cadă cu hidromasaj înfundate
Aspiratorul umed și uscat este, de asemenea, ideal pentru curățarea chiuvetelor înfundate, precum și a căzilor. Funcția sa de aspirație îl face un aparat perfect pentru curățarea căzilor cu hidromasaj înfundate. Tot ce trebuie să faceți este să activați modul de suflare și restul muncii va fi realizat de aspirator.

Acestea au fost câteva dintre modalitățile unice prin care puteți utiliza un aspirator umed și uscat. Funcția duală îl face un aparat la îndemână pentru persoanele care doresc să-și păstreze casele curate, dar nu au timp. Cu toate acestea, asigurați-vă că urmați instrucțiunile producătorului atunci când utilizați aspiratorul pentru a vă asigura că aparatul funcționează fără probleme.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Nota
Sunt interzise injuriile, incitările la ură sau violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația Graiul Sălajului nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea de a solicita ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, trimise pe adresa de e-mail a redacției, graiulsj@unisys.ro.