33 de cereri depuse de fermierii sălăjeni pentru a obține ajutor de la stat

0
79

Marți, 29 septembrie, s-a încheiat perioada de depunere a cererilor de solicitare a ajutoarelor de stat pentru susținerea activității crescătorilor din sectoarele bovin, avicol și suin în contextul crizei economice generate de pandemia de coronavirus.

Cele mai multe cereri au fost depuse pentru sectorul bovine 543, alte 315 cereri pentru sectorul avicol, iar 297 de cereri au fost depuse pentru sectorul suine.

La nivelul județului Sălaj, cererile depuse de către fermierii sălăjeni au fost în număr de 33. Astfel, nouă cereri au fost depuse pentru sectorul bovine, cinci cereri pentru sectorul avicol, iar 19 cereri în sectorul suine. La nivel național, în total, au fost depuse 1.155 de cereri.  

Cuantumul ajutorului de stat pentru susținerea activității crescătorilor din sectoarele bovin, avicol și suin sunt următoarele: pentru sectorul bovine, plafonul maxim a fost de 35.700 de mii de lei, pentru sectorul suine a fost alocată suma de 119.560 de mii de lei, iar pentru sectorul avicol plafonul maxim a fost de 109.800 de mii de lei.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here