SondajRSS Feed

Panica in randul politistilor salajeni; se anunta plecari masive din IPJ Salaj

32 de politisti salajeni au cerut pensionarea imediat dupa ce guvernul a anuntat ca schimba calculul pensiei din 15 septembrie

2 August 2017

Anuntul guvernului ca pensiile politistilor vor fi altfel calculate de la 15 septembrie, pe considerentul ca sunt prea mari si economia nu le poate sustine, a bagat spaima in angajatii Inspectoratului de Politie Judetean Salaj.
Foarte multi dintre cei care intrunesc conditiile legale actuale de pensionare au facut pe loc demersurile pentru a iesi la pensie inainte de intrarea in vigoare a Ordonantei de Urgneta pe care guvernul a promis ca o va da saptamana aceasta.
Potrivit IPJ Salaj, imediat dupa anuntul guvernului, in numai doua zile (luni 31 iulie si marti 1 august), 32 de politisti si-au depus rapoarte de ’ncetare a raportului de serviciu prin pensionare. Cererile lor vor fi analizate, iar politistii care ’ndeplinesc conditiile legale vor beneficia de dreptul la pensie.
"Desi vor pleca din politia salajeana un numar considerabil de politisti, toti cu experienta de zeci de ani ’n activitate, apreciem ca populatia nu va avea de suferit din aceasta cauza. Speram ca promotiile de politisti care au fost ’ncadrate cu data de 1 august, precum si angajarile din sursa externa, vor suplini aceste plecari", spune seful IPJ Salaj, Ovidiu Dosa.
E de asteptat ca printre cei care cer sa se pensioneze sa se afle si multi politisti salajeni cu functii importante, cu vechime si cu experienta, dar si cu salarii mari, care nu vor sa piarda beneficiile venitului lor mare la calculul pensiei.

Politistii se pensioneaza la indemnul
ministrilor de la Munca si de la Interne

Valul de pensionari din politie vine dupa ce ministrul Muncii, Olguta Vasilescu, spunea sambata ca ordonanta care va schimba calculul pensiei va intra in vigoare la mijlocul lunii viitoare si ca cei care vor sa iasa la pensie "vor putea sa o faca de mâine pâna la 15 septembrie".
"Trebuie sa stie ca nu li se mai actualizezaza pensiile în functie de salariile celor care sunt în activitate, ci li se indexeaza. E un principiu mult mai corect", a declarat Olguta Vasilescu.
Si ministrul de Interne, Carmen Dan, afirma ca "cei care vor sa îsi depuna dosarele (de pensionare – n.r.) au timp o luna si jumatate".

Afacerea cu pensionarea din Politie, 

o povara prea mare pentru economie


Ministru Muncii explica faptul ca economia nu poate sustine practica pensionarilor cu pensii mari la varste si de 40 de ani.
"Foarte multi dintre cei care sunt în sistem la ora actuala prefera sa plece la o vârsta foarte mica la pensie. Se întâmpla chiar si la 40 de ani, pentru ca asa cum arata legislatia la ora actuala poti iesi cu o pensie de 120 la suta fata de salariu, dupa care se actualizeaza pensia respectiva în functie de cresterile salariale.

32 de politisti salajeni au cerut pensionarea  imediat dupa ce guvernul a anuntat  ca schimba calculul pensiei din 15 septembrie
Se ia 85 la suta din brut, la care se adauga sporurile si iese cu mai mult decât are netul la pensie (…) De regula, pe pensiile speciale ies cu 120% din venitul brut din ultimele luni. Asta înseamna un salariu de 2.000 lei, la care adaugam sporuri de pâna la 1.000 de lei, ies cu pensia de 3.000 - 3.500 de lei, si vorbesc la nivel minim. Sunt pensii care ajung si la 45.000. Sunt foarte multe care trec de 20.000 de lei", explica Vasilescu. , a spus ministrul Muncii.
O practica cunoscuta in randurile politistilor, penru a profita de prevederile legislative, este iesirea la pensie dupa sase luni de la o marire de salariu, venitul ultimelor sase luni fiind luat in calculul pensiei. Sunt cazuri in care politistii se pensioneaza imediat dupa ce primesc salariu de merit, care se acorda exact pe o perioada de sase luni.

Temerile politistilor sunt ca le creste varsta
de pensionare si ca pensiile scad cu o treime

Temerile exprimate de presedintele Sindicatului National al Politistilor, Dumitru Coarna, sunt ca varsta de pensionare va fi majorata - avand in vedere ca multi politisti s-au pensionat pana acum la varste intre 40 si 45 de ani - si totodata sa scada valoarea pensiilor.
"Acum vor sa mareasca vârsta de pensionare pe la 55 de ani pentru ca oamenii pleaca, neavând conditii si salarii. (..) Mi-e greu sa spun acum, dar am înteles ca va scadea undeva între 30 - 50 % cuantumul la pensie, este citat de Mediafax Dumitru Coarna.

 

La deficitul de 20.000 de politisti
se adauga acum si golul ce
va fi lasat de valul de pensionari

Odata cu uciderea politistului din Suceava, la 20 iulie, in Polite a fost scandal si a iesit la iveala ca deficitul de politisti in tara este de peste 20.000. Ba, mai mult, sindicatele acuzau ca "sunt numarati ca 80.000 de politisti, dar de fapt sunt 40.000 de politisti si restul sunt angajatii in servicii suport, începând cu cantina si terminând cu ansamblurile artistice".
La acest deficit de personal se vor adauga acum pensionarile masive din politie. Promisiunea pe care o face acum ministrul de Interne, Carmen Dan, ca se fac demersuri pentru angajarea a 4.000 de politisti, chiar daca se vor materializa, nu vor puteaq acoperi probabil nici golul lasat de valul de pensionari.

Vizualizari 5109
Comentarii articol

>

in 2 August 2017 1:01

De ce draq politistii sunt vazuti ca o elita a societatii romanesti? De ce atatea favoruri pt.categoria asta bugetara? Li se acorda privilegii de parca ce munca grea au depus.

>

in 2 August 2017 1:20

Liviu Balint sustine marirea pensiilor politistilor si nu este de acord cu masurile luate de guvernul corupt PSDist. Va depune un proiect de lege in aceasta privinta

>

in 2 August 2017 2:59

Cine sa depua proiect de lege prostul satului ori a statului

1:20-narciso !>

in 2 August 2017 9:46

como al tau se va intoarce cat de curand la vandut lebenita .

bazaconii>

in 2 August 2017 9:55

Diversiunea cu pensiile a prins! Nu ne mai intereseaza manariile ce se fac la nivel macro !Daca nu am fi atat de grabiti in a lua de bune miniciunile pe care ni le debiteaza dragnea,olguta si toata sleahta ,ne-am documenta si am afla ca,LEGAL,nu este posibil sa te pensionezi la 40 de ani ,pensie mai mare cu 20% decat salariul de incadrare....Uitam,de la o zi la alta,ce spun politicienii! P.S. Este intentionata folosirea literelor mici la nominalizarea celor doi

>

in 2 August 2017 10:53

Si dupa ce te pensionezi cu pensie de 7-8000 de lei te angajezi din nou la stat si iti dublezi venitul.Se spune ca lipsesc 20000 de oameni din system,dar nu se fac angajari pana nu se pensioneaza toti si se reangajeaza .Sper totusi ca nu sunt nesimtiti toti,ci doar sefii !

>

in 2 August 2017 10:54

Pensionati toata politia sa scapam odata de acest cancer al societatii .

>

in 2 August 2017 10:56

Sa dea Dumnezeu sa se umple de cancer toti pensionarii de lux din tara asta care sug si pensie nesimtita si salaiu nesimtit .

>

in 2 August 2017 11:02

Mama lor de nesimtiti ...daca au lucrat 15 ani in politie au dreptul sa iasa la pensie nesimtita la varstra de 40 de ani si cel care-i plateste aceasta pensie trbuie sa lucreze 45 de ani pana la varstra de 65 de ani !!!

>

in 2 August 2017 11:04

Mama lor de caschetari .

>

in 2 August 2017 11:39

In Romania nu este nevoie de atata pulime de politisti lenesi si incompetenti e nevoie de cateva comandouri profesioniste care sa actioneze unde este nevoie si de care sa se teama toti cetatenii acestei tari indiferent ca este borfas sau ministru ...sa actioneze dupa legea lui Vlad Tepes

>

in 2 August 2017 11:41

Politisti care se lasa injunghiati de borfasi pt a devenii eroi si premiati

>

in 2 August 2017 11:42

Este absurd sa iasa cu pensia mai mare decat salarul..Rusine toti au afaceri pe langa servici si li se rupe de locul de munca..

>

in 2 August 2017 11:58

Sa se pepuna in vigoare legea lui,Boc,aia care interzicea pensionarilor sa se reangajeze la stat.Cel care a abrogat o este memernicul de ponta,avortonul ala cu ochelari.

>

in 2 August 2017 13:11

pensoinsrii sa ste acasa daca s..au cei care s,au pensionat inainte de 65 ani sa nu mAI FIE ANGAJATI

>

in 2 August 2017 13:11

pensoinsrii sa ste acasa daca s..au cei care s,au pensionat inainte de 65 ani sa nu mAI FIE ANGAJATI

>

in 2 August 2017 13:52

Ăștia pleacă ca se simt depășiți de atribuțiile posturilor ocupate ,in plus au coșmaruri de la at

>

in 2 August 2017 14:03

Ratatilor ati vrea sa va salveze unul de 60 ani ? Sau il vedeti fugimd pe unul de 60 ani?

>

in 2 August 2017 14:12

Aşa cum rapid s-au prins postacii anteriori, ăştia se pensionează la v

>

in 2 August 2017 14:16

Arture, dă-o-n pizda mă-si, ce panică. Ăştia se pensionează la 40 de ani şi se reangajează !

>

in 2 August 2017 14:20

Zvon: ......cica iese in pensie oarecum fortat de imprejurari marele ofiter Cordea.....verificati cu purtatorul de cuvant al IPJ motivul.....jenant ....ca doar n-o iesi de batranete si de bunavoie

>

in 2 August 2017 14:22

Hehe,,,repede,repede ca vi se taie leafa! Cum drac sa te pensionezi la 40 de ani ,d

>

in 2 August 2017 14:29

Rom

La munca>

in 2 August 2017 14:44

Acestor tineri cu pensii speciale sa li se aplice acelasi tratament ca celor disponibilizati din industrie, agricultura, invatamant: sase salarii compensate, recalificare sa munceasca si sa contribuie la fondul de pensii. La indeplinirea conditiilor de pensionare: varsta, contributie sa primeasca pensie cat mai lunga.

>

in 2 August 2017 17:07

M.A.I, are 130.000 de angajati. O medie pe judet de peste 3.100 de politisti, jandarmi etc. Nicaieri in lume nu mai gasesti acest numar de politisti raportat la numarul populatiei. P.S. Nu i-am numarat si pe boacterii locali.

>

in 2 August 2017 18:17

Pentru "comentatorul" anterior: nu ai habar ce prostii debitezi. Din MAI nu fac parte doar polițiștii si jandarmii . Pune mana si studiază. Si nu

>

in 2 August 2017 18:34

Cum nu vii tu TEPES DOAMNE ca punand mana pe ei sa-i imparti in doaua cete in smintiti si in misei ...mama lor

>

in 2 August 2017 19:34

Cel de la 18,17 habar nu are ca cei din minister si inspectorate sunt tot politisti. Pote vrei sa spui ca sunt prea multi la munca de birou.

>

in 2 August 2017 21:03

17:07. Acest comentariu spune totul. Nicăieri

>

in 2 August 2017 21:15

Poi la cate gloante le-au suierat pe la urechi si cate cutite au avut la beregata ... merita aceste pensii, nu-i asa ? Las' ca tragem noi astialalti, boii, la jug ca prostii ca sa iasa astia la pensie la 45 de ani, rumeni la fata de sanatosi, iar ei sa manance pensie (eventual + leafa tot de la stat), de or avea de platit copii si nepotii nostri pentru ei, de se vor speti. Io unu' tin minte ca pe vremea lui Odiosu', militienii ieseau la pensie la 55 de ani, in timp ce prostimea iesea la 60-62 de ani. Acuma pulimea iese la 65 (daca apuca), iar astia ies la 45 (si cu ce pensii !). Frumoasa tara, pacat sa-i locuita ...

>

in 4 August 2017 17:55

PTR.21.15.Daca te consideri p----e sa-ti fie de bine!

oferta de imprumut>

in 4 August 2017 20:46

Noi oferim

oferta de imprumut>

in 4 August 2017 20:47

Noi oferim

>

in 4 August 2017 21:52

JOS DICTATURA BUGETARA !!!

Good Day Dear Loan Seeker,>

in 2 Septembrie 2017 15:11

Good Day Dear Loan Seeker, Do you need an urgent financial credit *? * Very fast and direct transfer to your bank account * Repayment starts eight months after you get the money bank account * Low interest rate of 1% * Long-term repayment (1-30 years) Height * Flexible **then monthly payment *. How long will it be financed? After submitting the application ** You can expect a preliminary answer less than 24 hours funding in 72-96 hours after receiving the information they need yours. Contact Email : bdsfn.com@gmail.com Contact Email : anatiliatextileltd@gmail.com Mrs. Pranchment Dura If you are interested contact us via: bdsfn.com@gmail.com and fill out the below loan application form. Loan application form: Full Name:.................... Country:..................... State:.............. City:..... ......... Sex:......................... Phone Number:........... Loan Amount :........... Monthly income:.......... Occupation:................... .... Loan Period:....................... ................ Purpose of Loan:......................... ........... E-mail address:...................... ................ Have You Applied Before?.................... We awaits your urgent application form to be filled ok. Email Us: (bdsfn.com@gmail.com) Contact Email : bdsfn.com@gmail.com Contact Email : anatiliatextileltd@gmail.com Mrs. Pranchment Dura

GET AN URGENT LOAN>

in 13 Septembrie 2017 0:41

MIKE LARRY LOANS That Save My Family From Financial Bondage {mikelarryloanfirmworldwide@yahoo.com} Hello Everyone, I am Collins Guzman from Texas USA, I will like to share this great testimony on how i got a loan from Mike Larry Loans, when we were driven out of our home when i couldn't pay my bills anymore, After been scammed by various companies online and denied a loan from my bank and some other credit union i visited. my children were taken by the foster care, i was all alone in the street. Until a day i shamefully walked into an old school mate who introduced me to Daisy Maureen. At first i told her that i am not ready to take any risk of requesting a loan online anymore, but she assured me that i will received my loan from them. On a second thought, due to my homelessness i had to take a trial and applied for the loan, luckily for me i received a loan of $80,000.00 from Mike Larry Loans. Am happy i took the risk and applied for the loan. my kids have been given back to me and now i own a home and a business of my own. All thanks and gratitude goes to MIKE LARRY LOAN COMPANY for giving a meaning to life when i had lost all hope. If you currently seeking for a loan assistance, you can contact them via: {mikelarryloanfirmworldwide@yahoo.com}

BEST OFFER BG/SBLC FOR LEASE OR PURCHASE>

in 19 Septembrie 2017 16:19

We offer fresh cut bank instrument for lease, such as BG, SBLC, MTN, Bank Bonds, Bank Draft, T strips and others. Leased Instruments can be obtained at minimal expense to the borrower compared to other banking options. This offer is opened to both individuals and corporate bodies. DESCRIPTION OF INSTRUMENTS 1. Instrument: Funds backed Bank Guarantee(BG) ICC-600 2. Currency : USD/EURO 3. Age of Issue: Fresh Cut 4. Term: One year and One day 5. Contract Amount: United State Dollars/Euros (Buyers Face Value) 6. Price : Buy:32%+1, Lease: 4%+2 7. Subsequent tranches: To be mutually agreed between both parties 8. Issuing Bank: Top RATED world banks like HSBC, Barclays, ING Dutch Bank, Llyods e.t.c 9. Delivery Term: Pre advise MT199 or MT799 first. Followed By SWIFT MT760 10. Payment Term: MT799 & Settlement via MT103 11. Hard Copy: By Bank Bonded Courier Interested Agents,Brokers, Investors and Individual proposing international project funding should contact us for directives.We will be glad to share our working procedures with you upon request Name:Ardan Clooney Email:brandfinance33@gmail.com

>

in 6 Octombrie 2017 21:14

Bun? ziua domnule si doamna E-mail:pretservices01@gmail.com Oferim

>

in 6 Octombrie 2017 21:18

Bun? ziua domnule si doamna E-mail: pretprot20@gmail.com Oferim

>

in 6 Octombrie 2017 21:18

Bun? ziua domnule si doamna E-mail: pretprot20@gmail.com Oferim

>

in 6 Octombrie 2017 21:19

Bun? ziua domnule si doamna E-mail: pretprot20@gmail.com Oferim

>

in 6 Octombrie 2017 21:19

Bun? ziua domnule si doamna E-mail: pretprot20@gmail.com Oferim

Oferim împrumuturi >

in 6 Octombrie 2017 21:19

Bun? ziua domnule si doamna E-mail: pretprot20@gmail.com Oferim

>

in 6 Octombrie 2017 21:20

Bun? ziua domnule si doamna E-mail: pretprot20@gmail.com Oferim

Oferim împrumuturi >

in 6 Octombrie 2017 21:24

Bun? ziua domnule si doamna E-mail: pretprot20@gmail.com Oferim

Geniune BG/SBLC for Lease and Purchase>

in 11 Decembrie 2017 1:27

We can help facilitate the financial service bank instrument SBLC /BG, We remain the best financial consulting company with years of experience in the international and local finance market. \r\n\r\nWe have become the hallmark of excellent service in this industry with trusted and genuine FCA registered SBLC Providers who have truly succeeded in creating significant value for all clients and brokers involved in leasing or purchasing sblc .\r\n\r\nWe issue from Top rated world Banks and also work with brokers and agents with 100% healthy commissions paid on every deal. \r\n\r\nLeasing SBLC : 4% +2% \r\n\r\nPurchasing SBLC : 32% +2%\r\n\r\nDESCRIPTION OF INSTRUMENTS: \r\n\r\n1. Instrument: Bank Guarantee (BG/SBLC) \r\n\r\n2. Total Face Value : Please inform us\r\n\r\n3. Issuing Bank: HSBC, Barclays London or Deutsche Bank Frankfurt or any Top 25 WEB \r\n\r\n4. Age: One Year, One Day \r\n\r\n5. Leasing / Selling SBLC / BG \r\n\r\n6. Delivery: SWIFT MT799/MT760. \r\n\r\n7. Payment: MT-103. \r\n\r\n8. Hard Copy: Bonded Courier within 7 banking days. \r\n\r\nAll relevant business information will be provided upon request and we are ready to forward to you the DOA/CONTRACT of work once you inform us if you will be Leasing or Purchasing. \r\n\r\nBest Regards \r\n\r\nNAME;Fred Stones\r\nE MAIL;premiumfinanceserviceltd@gmail.com .skype:fredforrealasurance403

Geniune BG/SBLC for Lease and Purchase>

in 11 Decembrie 2017 7:35

We can help facilitate the financial service bank instrument SBLC /BG, We remain the best financial consulting company with years of experience in the international and local finance market. \r\n\r\nWe have become the hallmark of excellent service in this industry with trusted and genuine FCA registered SBLC Providers who have truly succeeded in creating significant value for all clients and brokers involved in leasing or purchasing sblc .\r\n\r\nWe issue from Top rated world Banks and also work with brokers and agents with 100% healthy commissions paid on every deal. \r\n\r\nLeasing SBLC : 4% +2% \r\n\r\nPurchasing SBLC : 32% +2%\r\n\r\nDESCRIPTION OF INSTRUMENTS: \r\n\r\n1. Instrument: Bank Guarantee (BG/SBLC) \r\n\r\n2. Total Face Value : Please inform us\r\n\r\n3. Issuing Bank: HSBC, Barclays London or Deutsche Bank Frankfurt or any Top 25 WEB \r\n\r\n4. Age: One Year, One Day \r\n\r\n5. Leasing / Selling SBLC / BG \r\n\r\n6. Delivery: SWIFT MT799/MT760. \r\n\r\n7. Payment: MT-103. \r\n\r\n8. Hard Copy: Bonded Courier within 7 banking days. \r\n\r\nAll relevant business information will be provided upon request and we are ready to forward to you the DOA/CONTRACT of work once you inform us if you will be Leasing or Purchasing. \r\n\r\nBest Regards \r\n\r\nNAME;Fred Stones\r\nE MAIL;premiumfinanceserviceltd@gmail.com .skype:fredforrealasurance403

>

in 17 Februarie 2018 0:52

ALL THANKS TO UPSTART LOAN AM NOW FINANCIALLY STABLE . upstartloan@yahoo.com\r\nI am Michelle Huxford from Casper, Wyoming. I was in a very chronic financial issue and terminal health situation some few weeks back. After all my search for assistance from friends and neighbors proved abortive, I feel there was no one who truly cares. I became so emaciated due to lack of good food and my 2 kids age 5 and 8 were not also good looking due to lack of proper care as a result of finance. One faithful morning I saw an old time friend of my late husband and I told him all I have been going through and he said the only way he could help was to direct me to a good loan agency that also helped him, He explained to me on how he was financially down and how he got boosted by this loan agency UPSTART LOAN INC ( upstartloan@yahoo.com ) who grant him 245,000 USD loan at an affordable rate. He further assured me that they were the only legit loan firm he found in the quest of seeking for loan after been scammed by various fake loan lenders online. He gave me their email: upstartloan@yahoo.com or text/call (574) 301-1639, That was how i applied and was also granted a loan and my life changed for the good. CONTACT THE ONLY GENUINE LENDERS( UPSTART LOAN INC) VIA email: upstartloan@yahoo.com or call +1 (574) 301-1639 to resolve your financial mess.

i want to trade>

in 1 Martie 2018 4:13

We have direct and efficient providers of Bank Guarantee (BG’s), Insurance Guarantees, MTN, Confirmable Bank Drafts, Standby Letters of Credit (SBLC) and Third Party Guarantees. If you are a potential Investor or principal looking to raise capital, we will be happy to answer any questions that you have about this opportunity and to provide you with details regarding these services. Our BG/SBLC Financing can help you get your project funded, by providing you with yearly renewable leased bank instruments. We work directly with the providers of these instruments. Leased Instruments can be obtained at minimal costs to lessor compared to other banking finance options. This offer is open to both individuals and corporate bodies. If you have need for Corporate loans, International project funding, etc. or if you have a client that requires funding for his project or business, We are also affiliated with lenders who specialize on funding against financial instruments, such as BG, SBLC, POF or MTN, we fund 100% of the face value of the financial instrument. Inquiries from agents/ brokers/ intermediaries are also welcome.\r\n\r\nFor further details contact us with the below information.Email...osborn.toss12345@gmail.com

GENUINE BANK GUARANTEE (BG) AND STANDBY LETTER OF CREDIT (SBLC) FOR BUY/LEASE AT THE BEST RATES AVAILABLE>

in 11 Martie 2018 19:24

We offer certified and verifiable bank instruments via Swift Transmission from a genuine provider capable \r\nof taking up time bound transactions.\r\n\r\nFOR LEASING OF BG/SBLC\r\nMINIMUM FACE VALUE OF BG/SBLC = EUR/USD 1M\r\nLEASING FEE = 4%+2%\r\n\r\nFOR PURCHASE OF FRESH CUT BG/SBLC\r\nPRICE = 32%+2%\r\nMINIMUM FACE VALUE OF BG/SBLC = EUR/USD 1M\r\n\r\n Our BG/SBLC Financing can help you get your project funded, loan financing by providing you with yearly\r\nrenewable leased bank instruments. We work directly with issuing bank lease providers, this Instrument can be monetized on your behalf for 100% funding: For further details contact us with the below information.\r\n\r\nContact: Name: WARREN GARY\r\n\r\nEmail: inquiry.barkerfinancial@gmail.com\r\n\r\nSkype: inquiry.barkerfinancial@gmail.com

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.