30 de tablete şi suport în utilizarea lor, oferite gratuit elevilor de la şcoala din Creaca

1
265
Sursa foto: Impact Lego CNS

30 de elevi din ciclul primar ai Școlii „Marcus Aurelius” din Creaca au primit gratuit, joi, fiecare câte o tabletă pe care să o folosească în noul an școlar, copii fiind iniţiaţi în utilizarea dispozitivelor de voluntarii de la clubului Impact LEGO de la Colegiul Național „Silvania”

„Elevii din ciclul primar, împreună cu părinții s-au prezentat la școală pentru a se întâlni cu membrii clubului Impact LEGO de la Colegiul Național „Silvania” pentru a intra în posesia tabletelor oferite de voluntari. De asemenea, când le-au fost împărțite tabletele, copiilor li s-a explicat cum să foloseasca aplicații precum Zoom, WhatsApp și Gmail, aplicații pe care membrii clubului le vor  folosi pentru a comunica cu ei”, precizează reprezentanţii clubului Impact LEGO.

Potrivit acestora, folosind cunoștințele acumulate joi, elevii vor putea să țină legătura cu voluntarii, care vor continua să îi învețe cum să folosească diferite aplicații, acestea ajutându-i când cursurile se vor relua în toamnă.

Întâlnirea cu elevii și părinții acestora a fost prima activitate din cadrul proiectului „Împreună Răzbim”, proiect ce are în vedere ajutarea copiilor mai mici ai Școlii Gimnaziale ,,Marcus Aurelius’’ din comuna Creaca să se adapteze învățării în mediul virtual, nevoie apărută în urma pandemiei mondiale de coronavirus. 

În următoarele săptămâni sunt programate o serie de întâlniri virtuale cu copiii, folosind una dintre aplicațiile despre care aceştia au învățat deja.

Cei de la IMPACT Lego CNS sunt la a doua colaborare cu Școala Gimnazială „Marcus Aurelius” din comuna Creaca, după ce anul trecut au lucrat împreună pentru dotarea unui mic laborator de științe. Anul acesta ei au atras atenţia celor de la Fundaía Noi Orinzonturi atras atenția asupra lipsei accesului la instrumente de învățare online pentru copiii din Creaca și cu sprijinul Black Sea Trust for Regional Cooperation s-a reușit direcționarea către comunitatea locală a 30 de tablete digitale.

Mișcarea de tineri IMPACT este un club de voluntariat care identifică probleme reale din comunitate și găsește soluţii creative pentru rezolvarea lor. Programul Impact este iniţiat de către Fundația Noi Orizonturi, iar  misiunea acestuia  este de a promova modele de educație prin experiență de calitate și învățare prin proiecte în folosul comunității. Clubul Impact LEGO activează în cadrul Colegiului Național „Silvania” și la ora actuală numără 20 de voluntari, coordonați de profesoarele Iulia Florian și Meda Morariu.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Nota
Sunt interzise injuriile, incitările la ură sau violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația Graiul Sălajului nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea de a solicita ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, trimise pe adresa de e-mail a redacției, graiulsj@unisys.ro.