3 unități de învățământ, închise deja din cauza coronavirusului

2
1130

La mai puțin de o săptămână de la începerea anului școlar, 3 unități de învățământ din Sălaj au fost închise, din cauza numărului mare de cazuri de coronavirus. E vorba despre două grădinițe și o școală, toate din Cheud, comuna Năpradea. Potrivit ultimei raportări oficiale a Grupului de comunicare strategică, în această comună sunt confirmate 4 cazuri de covid-19, la o populație de 2.664 de locuitori.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Sălaj spun că monitorizează în permanență dinamica scenariilor de funcționare a unităților de învățământ preuniversitar, această dinamică fiind influențată de evoluția situației epidemiologice din fiecare localitate.

Prin urmare, joi, 17 septembrie, în conformitate cu datele transmise de către conducerea fiecărei unități de învățământ, în 327 unități de învățământ se aplică Scenariul 1 ( participarea zilnică, față în față, a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară), în 10 unități de învățământ se aplică Scenariul 2 (presupune participarea zilnică, față în față, a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială, prin rotație de una-două săptămâni, a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție), iar în 3 unități de învățământ, cele din Cheud, este în vigoare Scenariul 3 (participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online).

Consiliile de administrație de la nivelul fiecărei unități de învățământ adoptă propunerile de scenarii și, implicit, schimbarea acestora, în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de către Direcția de Sănătate Publică Sălaj, de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ.

Criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile de învățământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcționare este rata incidenței cumulate, respectiv numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.

2 COMMENTS

  1. Sau inchis datorita faptului ca primarul nu a modernizat scoala….dar banii a incasat….profesorii isi iau in continuare salariul fara restrictii…si atunci …copii aduna fanul….profesorii salariile…iar primaru urmatorul mandat….

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here