SondajRSS Feed

257 de absolventi salajeni au devenit someri cu acte

20 Iulie 2018

Cei care mai poftesc la indemnizatia de 250 de lei, mai au la dispozitie saptamana viitoare

Nu mai putin de 257 de absolventi de liceu ai promotiei 2018, reprezentand 16 la suta din totalul absoventilor de anul acesta, au solicitat pana ieri înregistarea ca somer, potrivit datelor transmise de AJOFM Salaj.
Indemnizatia de somaj este în cuantum de 250 de lei si se acorda pe o perioada de sase luni.
"Somajul" ii informeaza pe absolventii care nu reusesc sa-si gaseasca un loc de munca sau sa urmeze cursurile unei facultati ca pot beneficia de toate serviciile AJOFM, în scopul integrarii pe piata fortei de munca, daca se înregistreaza în termen de 60 de zile de la absolvire, în evidentele agentiei sau la alti furnizori de servicii de ocupare.
În cazul absolventilor de liceu din acest an, cele 60 de zile încep a fi numarate din data de 26 Mai, potrivit Ordinului nr. 3382/2017 al Ministerului Educatiei Nationale privind structura anului scolar 2017-2018, conform caruia cursurile claselor terminale din învatamântul liceal se încheie în data de 25 Mai 2018.
În situatia în care unii tineri mai au corijente si nu au situatia scolara încheiata la toate materiile,

257 de absolventi salajeni  au devenit someri cu acte
acestia se vor prezenta în termen de 60 de zile de la sustinerea si promovarea examenului de corijenta.
Pentru absolventii studiilor universitare, perioada de 60 de zile porneste de la data sustinerii examenului de licenta, daca aceasta este mentionata, sau de la data de 1 a lunii urmatoare daca pe adeverinta/diploma este specificat doar sesiunea de examen.
Termenul de 60 de zile de la data absolvirii este termen de decadere din drepturi.
Absolventii care se înregistreaza la agentiile pentru ocuparea fortei de munca în termen de 60 de zile de la absolvire si se angajeaza cu norma întreaga pentru o perioada mai mare de 12 luni beneficiaza de o prima de insertie egala cu de 3 ori valoarea indicatorului social de referinta în vigoare la data încadrarii (indicatorul social de referinta este de 500 de lei).

Vizualizari 1029
Comentarii articol

>

in 20 Iulie 2018 6:59

buna ziua,chiar nu mai iti vine sa citesti cand vezi greseli in exprimare in titlul articolului!!!

>

in 20 Iulie 2018 10:45

"Viitorul sunã bine!". Angajãrile in Zalãu se fac numai pe șpagã și pile!!!

>

in 20 Iulie 2018 23:34

multumim din inima PSdrak nea!

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.