2230 lei/luna pentru PFA-urile si intreprinderile individuale care si-au intrerupt activitatea

6
3827

 

2230 lei/luna pentru PFA-urile si intreprinderile individuale care si-au intrerupt activitatea

Seful Cancelariei premierului, Ionel Danca a anuntat ca PFA-urile si Intreprinderile individuale care si-au intrerupt activitatea vor beneficia de o indemnizatie fixa de 2230 lei/luna, la nivelul unui salariu minim brut, pe perioada starii de urgenta.
"Am promis masuri de sprijin economic pentru cei afectati de criza COVID-1 si ne tinem de cuvant. Nu lasam pe nimeni in urma, inclusiv PFA-urile si intreprinderile individuale sau familiale, indiferent daca au contribuit sau nu la fondul de somaj.
Pentru alte forme de angajare decat contractul individual de munca, am prevazut in Ordonanta de Urgenta 30/2020 categoria de beneficiari "alti profesionisti" care, daca si-au intrerupt activitatea comerciala pe perioada starii de urgenta, vor primi o indemnizatie fixa la nivelul unui salariu minim brut pe economie", a scris Ionel Danca pe pagina sa de Facebook.

 

 

COMENTARII

  1. raspunsul statului in economiei e destul de slab. Inca se bajbaie cu certificatele de urgenta (in OUG scrie ca sunt necesare, dar la televizor ministrul spune ca nu mai sunt). Daca le obtii, ce faci cu ele? Ca nu poti obliga banca sa te finanteze , daca nu vrea , cu toata garantia statului. Daca voiai sa ajuti firma romaneasca, dadeai prin CEC si EximBank credite, nu garantii prin FNGCIMM. Ai fi preluat, in mod activ, sarcina de a ajuta mediul privat. Dar asa, la televizor spui ca emiti garantii de miliarde, pe care, in fapt , nu le vrea nimeni, ca si bancile , pt cei care nu stiu, sunt, la randul lor, afaceri private, nu case de ajutor reciproc. In tot acest timp, omul de rand sta acasa, fara bani si ratele curg.

  2. aseara Orban spunea, la Europa FM, ca bancile nu pot fi obligate sa amane ratele la credite 9 luni pentru ca ele finanteaza, in fapt, functionarea statului, ci ca, ele, saracele, trebuie sa si traiasca. In parte este adevarat. Dar, azi, in Zalau, sunt deja cateva mii de oameni care stau acasa, pt ca au fost trimisi acasa (restaurante, hoteluri, confectii, catering, centre comerciale, etc). In Floresti, Michelin a inchis fabrica de tot, pana trece valul. Oamenii astia nu stiu cand se vor intoarce la munca, pt ca, din ziua in care nu vom mai raporta niciun caz nou de imbolnavire, vor mai trece minim 30 de zile pana vom putea iesi din case ca inainte. Pana atunci, din ce mancam?

  3. Ascultati un sfat, aveti grija de bani, ca de la stat o sa primiti ce a primit PSD de la ala din Suedia cu numar fain la masina. Problema este abia la inceput, o sa se stranga randurile, nimeni nu stie cat va dura, romanul nu poate sta fara venituri 9 luni, firmele nu pot sta fara activitate 9 luni. In loc sa trimita armata pe strazi, mai bine statul incepea sa finanteze prin CEC economia reala, pana o mai avem. Si sa o faca repede!!! Emiterea de garantii nu e o solutie, nu poti obliga banca sa dea credit nimanui! Desteptati-va!

  4. Ascultati un sfat, aveti grija de sanatate ! Acum pe primul loc este sanatatea,trebuie sa scapam sanatosi din aceasta incercare grea,trebuie sa fim responsabili,sa respectam conditiile care se impun, pentru a nu ne imbolnavi si a nu imbolnavii pe altii ,pe urma, este tot timpul din lume pentru a muncii si a castiga bani ! Daca nu esti sanatos, totul e degeaba !!!

  5. De exemplu padureanu junior acel om nemernic fara D-zeu...pe timp spaima...nu ca nu acorda un ajutor ...dar mai taie din ele,nu acorda niciodata un bonus de sarbatori,bonul de masa tot acel minim e...de 9,57 ron...dar amubca nu se stie cat se va lucra mai si l-e taie amarutul de bon,obligatie la ore suplimentare...si noi vorbim.de sprijin financiar?jeguri de oameni care ar merita omoriti cu pietre...

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.