21 milioane de lei pentru echipamente de tratare a pacienţilor cu COVID-19 la spitalele din Zalău şi Şimleu Silvaniei

5
405

Aprope 21 de milioane de lei vor fi investiţi în achiziţionarea de echipamente necesare pentru tratarea pacienţilor cu COVID-19 în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău şi a Spitalului Orăşenesc Şimleu Silvaniei, contractul pentru finanţarea din bani europeni a acestei investiţii find semnat vineri de preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj, Dinu Iancu Sălăjanu, şi primarul din Şimleu Silvaniei, Septimiu Ţurcaş.

„Semnăm astăzi un contract în valoare de 20.787.000 lei, pentru asigurarea cu echipamente şi aparatură pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău şi Spitalul Orăşenesc Şimleu Silvaniei. Avem 104 echipamente medicale achiziţionate pentru dotarea secţiilor din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău care tratează pacienţi cu COVID – 19, echipamente de protecţie asigurate pentru 271 de persoane din cadrul spitalului din Zalău implicate direct în tratarea pacienţilor cu COVID – 19 şi  114 echipamente şi dispozitive medicale achiziţionate pentru dotarea secţiilor din cadrul Spitalului Orăşenesc ‘Prof. Dr. Ioan Puşcaş’, care tratează pacienţi cu COVID – 19 şi echipamente de protecţie asigurate pentru 204 persoane din cadrul spitalului din Şimleu Silvaniei implicate direct în tratarea pacienţilor cu COVID – 19”, a declarat, la semnarea contractului, preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj, Dinu Iancu Sălăjanu.

Prezent la evenimentul de vineri, ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, a subliniat faptul că echipamentele ce urmează a fi achiziţionate vom îmbunătăţi considerabil calitatea serviciului medical.

„Echipamentele dedicate pe care urmează să le achiziţionaţi, atât pentru Spitalul de Urgenţă Zalău cât şi pentru spitalul din Şimleu Silvaniei vor ajuta oamenii, în primul rând, şi vor îmbunătăţi, cred eu, considerabil, calitatea serviciului medical. Cele 20 de milioane de lei, cred eu, sunt o valoare a echipamentelor medicale, poate cea mai mare care aţi avut-o vreodată în dotarea cu echipamente medicale”, a afirmat Marcel Boloş.

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a precizat că printre dotări se numără aparate de ventilaţie mecanică, monitoare, aparat EKG, tuburi de oxigen sau paturi ATI.

„Dotarea şi funcţionarea optimă a secţiilor din spitale, precum şi asigurarea echipamentelor de protecţie pentru tot personalul sunt condiţii esenţiale pentru tratamentul şi îngrijirea pacienţilor la un standard de calitate. (…) Astăzi, iată, ne asigurăm că Spitalul de Urgenţă din Zalău şi Spitalul Orăşenesc din Şimleu Silvaniei sunt dotate cu echipamentele necesare pentru asigurarea unui act medical de calitate pentru toţi cei care au nevoie, fie că vorbim despre gestionarea situaţiei actuale pandemice, fie că vorbim de ce va urma, după ce vom depăşi această grijă medicală. Dotările constau în aparate de ventilaţie mecanică, monitoare, aparat EKG, tuburi de oxigen sau paturi ATI, ca să dau numai câteva exemple”, a precizat Lucian Bode.

Acesta a adăugat faptul că în zilele următoare Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău va primi avizul Comisiei Naţionale pentru Controlul Activităţilor Nucleare, un aviz extrem de dificil de obţinut, pentru a-şi putea implementa încă un proiect necesar, cel legat de noul computer tomograf.

5 COMENTARII

  1. Ce bani la simleu in focarul ala de infectii in spital nici perdele nu au la saloane si baile mori de miros si de mizerie paturi vechi in saloane lati renovat cu materiale proaste c dracu de bani ati investit acolo mergi viu si iesi mort taceti dracului mai cu minciuni

  2. Mai pnl prost c tea facut mata tu crezi ca vei vedea bani unde merg in simleu nu vor intra in veac ai fost infectatul ela de spital sa vezi ce e cum a ramas de ceausecu nimic alt cv nou si paturi de fier sunt in saloane miros de pisat in bai de mori vw fara capace c tot latri pnl prost mai aveti pana in 6 si dupa la spanzuratoare cu voi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Nota
Sunt interzise injuriile, incitările la ură sau violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația Graiul Sălajului nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea de a solicita ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, trimise pe adresa de e-mail a redacției, graiulsj@unisys.ro.