19 cazuri de COVID-19 la Spitalul Judeţean

0
1049

Un număr de 19 angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău – şase medici, şapte asistenţi şi şase infirmieri erau, miercuri, confirmaţi cu COVID-19.

Potrivit datelor făcute publice de Instituţia Prefectului Sălaj, este vorba de medici de la secţiile de boli interne – 2, boli infecţioase – 1, ortopedie – 1, cardiologie – 1 şi recuperare – 1; asistenţi de la secţiile de interne – 4, oftalmologie – 1, boli infecţioase – 1 şi ortopedie – 1 şi infirmieri de la secţiile de boli interne – 5 şi oftalmologie – 1.

“Nu a fost carantinat personal medical. Conform metodologiei, pentru a evita orice risc, a fost testat întreg personalul, iar cei pozitivi au fost izolaţi.În spital, personalul dispune şi poartă echipament de protecţie adecvat. Carantina s-a efectuat pentru membrii familiilor celor pozitivi şi a contacţilor neprotejati ai acestora – 58 persoane. Secţia interne nu a fost închisă. Activitatea pentru tratarea bolnavilor a continuat în saloane din secţiile învecinate pentru pacienţii noi care se prezintă de urgenţă în gardă, precum şi pentru pacienţii restanţi din secţia interne”, precizează Florina Man, purtător de cuvânt al Instituţiei Prefectului.

Potrivit sursei citate, în saloanele alocate secţiei interne s-a efectuat dezinfecţia terminală. În secţiile menţionate îşi desfăşoară activitatea un număr de 186 de persoane.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here